Grönsakspasta

Det här är nog det recept jag använder mest. Innehållet varierar utifrån vad som finns hemma. Gör jag det till mig själv blir det ungefär en deciliter pasta och upp till en deciliter blandade grönsaker. Ibland hoppar jag över kokosmjölken och då kan det se ut som nedan. Tillagas i gryta eller termos, det tar ett tag för pastan och rotfrukter att mjukna så är smidigt att förbereda efter frukost eller vid fikapausen för att ha maten klar lagom till lunch.

Grönsakspasta

2 portioner

  • 1.5 dl blandade torkade grönsaker
  • 2.5 dl kikärtspasta
  • 0.5 dl kokosmjölkspulver

Grönsaksförslag

  • Broccoli
  • Morötter
  • Sötpotatis
  • Rödbetor
  • Palsternacka
  • Squash
  • Sparris (Kan finnas färdigtorkad i vanlig matbutik)

Äts antingen som huvudmål eller med något tillbehör som greek style vegoost, tonfisk, torkad korv osv.

Kommentera