Tikki masalagryta

Mat som bara smakar tråkigt är inte någon idé för min del. Jag låter hellre bli att äta än att äta tråkmat vilket inte blir så bra i längden. Det gör förberedelserna inför semesterresor väldigt viktiga. Nu har jag fått ihop ett nytt favoritrecept utifrån en färdig kryddblandning som fungerar bra att koka ihop eller laga till i mattermos (dvs tillsätt bara kokande vatten, skruva på locket och vänta. Det går lika bra att byta den färdiga kryddblandningen mot en egen, det är mängden som är det viktiga här. Portionen är lagom för mig vilket blir ungefär en halv portion för sambon.

Tikki masalagryta

1 portion

  • 1,5 dl snabbris
  • 3,5 tsk kryddmix (santa maria indian spices tikki masala)
  • 8 msk kokosmjölkpulver
  • 2 msk torkad sötpotatis
  • 0,5 dl torkad squash
  • 2 msk torkad kyckling eller 0,5 dl sojafärs
  • 2 dl vatten som tillsätts vid tillagning

På en halvtimme var den färdig när jag gjorde iordning den som termosmat.

Det kan behövas mer vatten vid kokning i kastrull då mer av vätskan går förlorad än i en stängd termos.

Kommentera