Hoppa till innehåll

Bokhultet och södra bergundasjön

Växjö är ett område med många vandringsmöjligheter. Ett av de riktigt stadsnära områdena är Bokhultet som ligger vid Bergundasjöarna. Du kan se några av parkeringsplatserna på kartan nedan.

För den som vill komma lite längre eller kanske ta en cykeltur går det att fortsätta runt hela Södra Bergundasjön.

Vid sundet mellan Norra och Södra Bergundasjön finns en bra startpunkt med flera parkeringsplatser, grillplats och dass.

Här är även många som brukar stanna till en stund för att fiska. Från vintern med pimpelfiske ute på sjön till sommaren med fiske från den breda bryggan/bron med bänkar.

De flesta årstiderna är väldigt vackra i bokhultet, från den vitsippetäckta marken om våren till de rostbruna och gyllengula löven.För den som vill cykla längre fortsätter en led som går runt stora delar av Växjö. Följ bara de blå markeringarna som visas på bilden nedan.

Mitt i området ligger Biparadiset där miljöer gjorts i ordning med blommor, buskar och gamla stockar som ska vara så bivänliga miljöer som möjligt. Runt det området finns det mycket information om olika bisorter och deras olika livsfaser. Perfekt att besöka med nyfikna barn eller vuxna som gärna lär sig saker ute i naturen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *