Hoppa till innehåll

Dumme mosse

[otw_shortcode_info_box border_type=”bordered” border_style=”bordered” rounded_corners=”rounded-10″]Sträcka: 4.6 km (tillgänglighetsanpassad sträcka)
Dass vid stora grillplatsen
Soptunnor vid stora grillplatsen
Två parkeringsplatser, en vid södra delen och en närmast flygplatsen samt en extra parkering för rörelsehindrade vid grillplatsen.
Läs mer hos länsstyrelsen
[/otw_shortcode_info_box]
Dumme mosse har blivit en ny favorit, och en plats att testa utrustning på då det finns flera friluftsbutiker i närheten. XXL, Naturkompaniet och Uthuset. Det visade sig under min skånetid att det jag saknade mest inte var skogarna utan mossarna.
Dumme mosse har en ordentlig mängd anpassningarna av lederna och det finns allt från stöd vid synnedsättningar till spångar anpassade för rullstolar och barnvagnar. Mängden viloplatser och fikaställen är ordentligt tilltagen så behöver du vila ofta eller har med en hel flock ungar som behöver fika så mycket det bara går är det väl förberett.

Vandringsled med träkanten som ska underlätta för de som navigerar med hjälp av käpp.

Alla skyltar har ordentligt djupa spår för texten för att det ska gå att läsa med hjälp av händerna.

En sträcka på 1 km över mossen är fortfarande inte renoverad (2018-06-11) men den har fortfarande bredd nog för hjulburna och en sarg på några cm.

Sträckningen av den tillgänglighetsanpassade leden med de olika parkeringsplatserna. Den äldre delen av spången är det som är markerat blått på kartan.

Ett litet hörn av grillplatsen. Den är bra mycket större än på bilden och består av ett flertal liknande uppsättningar med bänkar och eldningsplatser.

Mellan den södra parkeringen och grillplatsen så är det skyltat mot en källa. Det är dock länge sen den hade några större mängder vatten till vandraren och den såg mer ut som en liten lerpöl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *