Hoppa till innehåll

Färdigkokt ris för två

Under förra provianteringsrundan till Willys dök det upp en nyhet för mig. Färdigkokt ris med eller utan smaksättning för att värma i mikrovågsugn eller koka upp med enstaka matskedar vatten. Tillagningstid 2 minuter! Direkt började funderingarna snurra runt fjällsushi men det experimentet får vänta lite.

Nuvarande projektet handlar om att tillaga mat genom att koka upp vatten och hälla över valfri sak och sen bara vänta så det fick bli samma variant här. En bit kokande vatten ner i påsen och sen på med en påsklämma. Väntade de där två minutrarna och hällde sen av överflödigt vatten (hade räckt med mycket mindre, jag tog nog en hel deciliter). Tillsatte en burk tonfisk för att ha något mer att variera med i smak och hade sedan en helt ok kvällsmat.


Det här ger också möjligheten att inte värma alls utan äta som det är, vilket är en stor fördel i dagsläget. Det är inte något för den som vill bära fjäderlätt mat, paketet väger 250 g men i och med mjukkonservernas intåg, utökade eldningsförbud och så vidare så är det ett mycket intressant alternativ. Så fyll på med termosvatten, solvärmt vatten (svart flaska i solen kanske?) eller en förberedd portion på 1-2 tsk socker utblandat i 1 msk risvinäger. Hinner ni före med sushin så säg till, jag är väldigt nyfiken på resultatet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *