Glutenfri mjölmix

Hittar inte min favoritmix i butikerna längre så gjorde ett försök att återskapa den. Det visar sig att den fungerar finfint till pannkakor och mycket annat och tur är väl det, för vem vill vara pannkakslös? Nu innehåller mitt recept havre då jag egentligen bara behöver undvika vete, råg och korn och inte gluten i sig men det är lätt att justera och fler hittar receptet när det står just glutenfritt. Ska du undvika gluten helt men kan äta havre så se som vanligt till att du använder glutenfri havre, annars ersätt det med likvärdigt mjöl.

Mjölblandning

  • 260 g stärkelse (majsstärkelse, potatisstärkelse eller tapiokastärkelse)
  • 200 g durramjöl
  • 90 g havremjöl (ersätt med rismjöl eller mer durra om du undviker havre helt, annars se till att det är glutenfri havre)
  • 40 g teffmjöl
  • 10 g psylliumfröskal/loppfröskal (går att ersätta med fiberhusk/malda psylliumfröskal)

Sen är det bara att blanda ihop allt noga så psylliumfröskalen inte hamnar i en klump.

Kommentera