Hoppa till innehåll

Hängmattecamping

Det var så dags för mig att pröva något nytt. Jag har hittills kommit fram till att det tar en stunds invänjning då jag är rätt spretig när jag sover och rör mig mycket. Som tur var har jag träd hemma att träna i, speciellt då jag inte har någon lösning på värme underifrån (bara lugn, det kommer men via en kickstarter så först i september). Dags att spana in vad det handlar om, men först en snabb bild på en av orsakerna till mitt val: mygg!

De små rackarna har inte stor chans när jag fäller upp alla delarna. Bäst tyckte jag att sea to summits myggnätslösning var med den lilla staven som spänner ut den på mitten, och gummiband att dra åt för anpassa utifrån hurdan vinkel som hängmattan har. När jag ändå var igång blev hela kittet från sea to summit och jag halvligger i den och skriver nu med. Själva hängmattan kunde jag välja mellan tre olika modeller, en extra lätt, en normalstor och en större. På grund av spretandet valde jag den stora och efter en testnatt kan jag konstatera att behovet av det var stort. I den här modellen kan jag nästan snurra ett helt varv, och halvsitter jag i den i skräddarställning kan jag använda delar av den som filt över benen.

Det som fortfarande inte är testat än är taket, av enkla anledningar som ordentlig regnbrist. Hoppas på att det med löser sig snart. Brandrisken som är nu är riktigt obehaglig. Resten krävde lite träning att sätta upp för att gå riktigt smidigt. Instruktionerna finns skissade på påsarna så de är praktiskt nog alltid med. Trots det så kasade jag helt plötsligt ner på marken när jag lagt mig till ro. Då visade det sig att jag vänt ett spänne på fel håll och sen fungerade det perfekt efter det, men nog blev jag snopen när jag landade! Hur det håller sig med tiden får jag återkomma om. Än används den mest på dagtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *