Hoppa till innehåll

Hulderstigen, Vågå kommun

Längs väg 51, där älven Sjoa ligger väldigt nära vägen finns en trevlig rastplats som direkt leder ut över broarna och vidare in i Sjodalen.
Rastplatsen har soptunnor och jag har för mig att där fanns ett dass med.

Vandringen är barnvänlig med väldigt lite stigning. Turen går på ca 6 km men en stor del av sträckan är samma väg fram och tillbaka så det går bra att vända om sällskapet inte vill gå längre. Broarna är ordentligt stabile men det var ett ordentligt kliv upp så lämna hjulen vid bilen.
 

Sjodalen är ljuvligt grön med lång sikt så fort minsta lilla kulle dyker upp. I området är det som vanligt i det här området ett visst bestånd av får på sommaren och under vandringen kan det gå att höra klonkandet och klingandet från fårskällor på håll om inte fåren ligger och sover längs stigen.

Längs vägen passeras mycket vatten, från Sjoa till mindre bäckar och efter en stund rundas sjön Nedre Birisjøtjønne. Sjön ligger på 901 m.ö.h.

Det är en tur jag absolut kan rekommendera och varma dagar går det att hinna med många fotbad på vägen. Väl tillbaka vid parkeringen satt vi glatt och sprattlade med fötterna medan andra turister såg längtande mot det svala vattnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *