Hoppa till innehåll

Jag vill vara en person som dricker kaffe ur träkåsa

Jag har spenderat mycket tid på sistone att fundera på vem jag är och vad jag vill i livet. Det har varit lika delar framtidsångest och miljöpanik inblandat men långt ifrån bara det. En av sakerna jag började fundera på var om vart jag är på väg och vad jag ser upp till. En tanke fastnade, jag vill vara en person som dricker kaffe ur träkåsa. Det kan låta enkelt och ganska platt men det är så mycket mer. Det handlar om ett uppskattande av de naturliga materialen, en kärlek till skapandet och en känsla om att vara bekväm ute i naturen, att ta dagen som den kommer. Men vad krävs då för att komma dit, gå och köpa en kåsa och sätta sig ute med lite kaffe? Nej, det är inte rätt väg för mig. Istället fick jag gräva upp en gammal kompis som Ben tillverkat för ännu längre sedan. Jag har skämts över hur lite jag tagit hand om den men nu fick den äntligen den uppmärksamhet den förtjänat.


Självklart tänker jag inte vara så trångsynt att den bara används till kaffe så idag har jag låtit den prova livet som chokladmjölkskåsa. Den släpper fortfarande lite smak av kaffebehandlingen men snart är den redo för ordentligare innehåll (se recept nedan).

Chokladmjölk med snögubbepussar

  • 4 tsk chokladmjölkspulver
  • 2 msk torrmjölk (uträknad på en sort som vill ha 1-2 msk pulver per dl vatten)
  • 1 tsk krossad polkagris

Går att göra mjölkfri med byte av torrmjölk mot ex kokosmjölkpulver, sojamjölkpulver eller mandelmjölkspulver.
Blanda ihop i en påse och blanda sedan ut med 2-2.5 dl varmt vatten.

Sen går det ju att ställa frågan om jag redan är färdig nu. Svaret ligger långt ifrån, det är ett mål, inte något som är. Det är det som gör det speciellt. Det blir en strävan, något att gå mot. Jag tror det är bra, har saknat mål allt för länge nu.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *