Hoppa till innehåll

Komjölkfri torrmjölk

Ett problem vi haft har varit att hitta torrmjölk helt utan tillsatser av mjölk. Av någon underlig anledning har majoriteten av de kokosmjölkspulver som säljs tillskott av mjölkpulver, mjölkprotein eller liknande vilket ställer till det för min kära vegan. För min del hade laktosfritt mjölkpulver gått bra men det är inte alltid smidigt att få tag på det heller så de här fungerar väldigt bra för mig med.

Sojamjölkpulver

Ska det vara dryck eller smaken av kokos inte passar in i maten är det sojamjölk som används mest hos oss. Jag har tidigare testat mandelmjölkspulver men tyckte det blev för mycket smak av mandeln. Favoriten just nu är Tom soya från Vantastic foods som jag hade tur att hitta i en vegobutik. Sen slutade de sälja den så jag fick ut och leta efter nya försäljare. Hittade trevligt nog en tysk sida med ok fraktkostnad och mycket annat intressant. 2019 betalade jag €30 för 10 paket och frakt på €13, ca 40 kr/paket. Till ett glas på 2,5 dl vatten går 30 ml pulver. Butiken: Veggie shop24

2020 har mycket gått utför, tom soya har slutat produceras och vi letar fortsatt efter ersättning.

Kokosmjölkpulver

Kokosmjölk använder jag i maträtter och speciellt currygrytor och liknande där kokossmaken smälter in fint. Tidigare har jag beställt från Real Food Source men nu finns en svensk butik som säljer kokosmjölkspulver utan komjölkstillägg. Kom ihåg att läsa igenom ingredienslistorna noga när det kommer till kokosmjölkspulver. Min nya källa är Rawfoodshop. De har ett flertal andra olika pulver av bär och nötter som kan vara intressanta när det kommer till friluftsmat.

En liten notis om mina länkningar: Jag får inte betalt eller någon annan fördel från de jag länkar till, men jag ser ofta frågor om hur man hittar olika ingredienser och jag delar gärna med mig av positiva upplevelser och butiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *