Hoppa till innehåll

Kvarnö, Store mosse

Runt store mosse finns många fina områden att besöka, vandra runt eller bara ta med sig en kikare och lite fika och klättra upp i ett av de många fågeltornen. Ett av tornen ligger ute vid Kvarnö som är lättast att komma till via riksettan, strax norr om Hörle.

Det är en kort promenad från parkeringen till utkikstornet. Vid parkeringen finns en bänk och en mindre eldplats. Gräsplan finns om någon vill ta med barn ut på småäventyr för att komma igång med tältande och ha nära till bil om det skulle bli för läskigt.

På andra sidan grusvägen väntar det lilla dasset men det verkar ha siktat högt för på dörren står det WC. Vet inte riktigt om jag tänker tro på den.
På våren är de första meterna täckt med vitsippor och sen är det dags att balansera ut på spångarna. Spången är täckt med ett metallnät så de är lite halksäkrade. Sträckan att gå är väldigt kort.

Av någon anledning missade jag att fota själva tornet. Det är något mellanting mellan stege och trappa som leder upp, den är smal och brant men väl uppe kommer belöningen i form av fin utsikt över Horssjön som är rätt ordentligt grön, vattnet är någonstans där under. Det kan också vara så att älgen som stod och mumsade i ett dike var lite distraherande så resten av tornet var mindre intressant att fota. I bakgrunden höll det till några tranpar som jobbade på att se till att det blir fler tranor tills nästa vår och åt andra hållet var några svanar på besök.

Nedanför tornet fanns några av bevisen på att allt det gröna var mer blött än första intrycket ville gälla. Den gamla djupmarkören hade vist fått nog och börjat sjunk, den stod en bit bakom den nya markören.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *