Hoppa till innehåll

Ljungberg-Linnås

Det finns en väldigt bra sak att göra på iskalla lediga dagar och det är promenader (eller skidturer om det funnits mer snö). Denna helgen blev det en tur på 7 km för att spana in lite nya områden för våran del.

Vi började nere vid vägen som leder mot Göljås/Gölgås (kartorna är lite oense om stavningen) och traskade uppåt (nord ost) mot gölen.

Vägen går genom småkullig hagmark och granodlingar i ganska normal blandning för att vara Småland. I området finns en samling geocachar som kan vara värda en extra tur med.

Vi hade turen att vara ute en av de dagar när frosten låg som tjockast så det var bara att nuta av allt det gnistrande och vackra. När man väl kommer fram till Göljås gäller det att svänga av åt höger innan ladan, annars är det återvändsgränd för grusvägen som väntar. Här har grusvägen krympt lite och en sträcka med granplantager i alla stadier från kalhyggen till äldre skogsbitar följer.

Efter en stund slutar den lilla vägen i en T-korsning och vi traskade vidare åt vänster. Längs vägen går det att hitta intressanta skyltar som satts upp av Åkers hembygdsföreing. För den nyfikne finns mer information efter en scanning av qr-koden på varje plats. Som synes snubblade vi över Hallefors/Hallefors träindustri och smedja.Till och med gamla industribyggnader och växthusrester ser riktigt inbjudande ut med lite snö på. Nästa hus som vi reagerade desto mer på var dock inte av samma storlek. Den lilla nissen har sjönära tomt och egen brygga! Vi passerade precis när den kikat utanför dörren och tur var det, annars hade vi missat den.

Därefter började kamerabatteriet somna in och resten av turen fokuserade vi på att titta på en mindre flock av stjärtmesar, mer frost, lite ekorrspår och en och annan nötskrika. Det var en mycket lugn och trevlig runda och trots att det var på bilvägar (om än små sådana) hela vägen.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *