Pulversoppa

Varma koppen brukade vara min räddning under studenttiden, tillsammans med nudlar blir det ju nästan en rätt och det har blivit många koppar till kvällsmat med soppan hemma hos föräldrarna. Det har gett varma koppen en nostalgisk koppling för mig och i och med att min kropp börjat vägra vissa ingredienser och resesällskapet vägrar mjölk så har jag saknat de enkla sopporna. Den väldigt lyckade potatissoppan gav mersmak och efter mycket letande hittade jag recept på en soppgrund som kallats ”cream of anything” eller ”cream of something”, vilket borde kunna översättas till vadsomhelstsoppa. Hittills har jag bara fått ihop två varianter men fler borde komma så småningom.

Pulverbas

  • 2 dl sojamjölkspulver, skummjölkspulver eller liknande
  • 3/4 dl arrowrot
  • 2 tsk kycklingbuljong
  • 1/2 tsk ramslökspulver
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk persilja
  • 1/2 tsk basilika
  • 1 krm svartpeppar

3 msk pulver till 2 dl vatten

Varianter

Broccoli: 1 tsk smulad broccoli, ½ tsk buljongpulver och ½ krm gurkmeja

Svamp: 1 tsk karljohanpulver, ½ tsk smulat trattkantarell, 1 krm koriander, 1 krm rökt salt

Kommentera