Hoppa till innehåll

Risgrynsgröt

En av de lurigare ingredienserna att hitta är onekligen Pama minutris. De ska finnas i olika ICA-butiker men absolut inte alla. Jag hittade mina lådor på ICA Kvantum i Gislaved bland flingor och gröt. Det verkar vara förkokta och krossade riskorn, de ser ut som flingor vilket gör att det går såpass fort.

Uppdatering 2022: Pama minutris har vid det här laget slutat att säljas och alternativ att söka på nu är risflingor. Jag har inte testat med några nya än utan håller hårt i mitt sista paket minutris.

Recept

  • 1 dl pama minutris
  • 3 msk sojamjölkspulver
  • 1-2 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl kokande vatten

Grundreceptet kommer från paketet men justerat för mjölkfri variant. Receptet kan tillagas både i termos och gryta (eller micro om sådan finns tillgänglig). För juligt resultat, strö över lite kanel och socker och blanda till lite sojamjölk som kall vätska. Alternativt värm lite extra vatten och blanda en varma koppen äppel & kanel eller blåbär & hallon och ha som saftsoppa till.

Sen är det ju inte alltid jag intar maten långt ute i naturen utan det kan tänkas att en butik passeras någonstans. Då kan en liten burk tillsatt kvarg och lite mandariner ge två personer ett mumsigt mellanmål.

2 kommentarer till “Risgrynsgröt”

    1. Tyvärr inte. Jag har köpt portionspåsar med risgrynsgröt när jag vari norge senast, de var inte som pama men snabbare än att börja från noll åtminstone. Definitivt en saknad produkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.