Hoppa till innehåll

Som jag nämnde i förra inlägget om mossen så är dumme mosse ett smidigt område för vandringsträning. Marken är jämn och fin och vill man balansera lite mer finns smala spångar nära till hands. Dagens test var en ryggsäck efter många år av att hitta lösningar som skulle innebära att bära allt i midjeväskor, längs benen eller annat som inte skulle innebära jätteömma axlar och smärtande rygg. På bilden ser det nästan ut som att den inte hänger mot ryggen och det var lite känslan med.

Ryggsäcken är en Osprey Eja 48, en mellanstorlek som kan räcka ganska långt. Jag hade sett den tipsas om inne i en av favoritgrupperna (Kvinnliga äventyrare eller Friluftskvinnor) så det kändes värt att testa. Efter att ha läst på lite till väntade jag några dagar och åkte sedan till Naturkompaniet för att testa ordentligt. Jag fick den packad med några kilo kataloger och sen spenderade jag en bra stund traskandes runt i butiken. Det visade sig fungera väldigt bra och den fick följa med mig från butiken och ut till mossen. Jag knödde ner allt jag hittade i bilen som fick plats och kunde ge lite tyngd, bokade en mossdejt med sambon som hämtade mat och sen gav jag mig av i rask marsch runt den snälla slingan. 3,6 km senare när jag kommit till grillplatsen visade det sig att sambon bara hunnit till parkeringen, jag hade inte behövt springa!

Tillbakavägen blev som tur var mycket lugnare men sällskapet ville också ut och traska lite mer så vi gick samma väg tillbaka som jag hade gått dit. Vid det här laget fick jag väskan påfylld med något kilo till. Trodde drickan han hade med till maten skulle vara halvlitrar eller liknande men han kom med två hela 1,5litersdrickor! Kan ha varit lite mör efter den turen, men det är en väldigt vacker runda med olika kärr och mossar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *