Hoppa till innehåll

Vandringsträning på Store mosse

Dags för omgång två med ryggsäcken, denna gången med lite mer skarp packning. Liggunderlag, hängmatta och annat som kan tänkas följa med. Matpackningen var dock enbart bestående av stora mängder fika. Vissa saker får man helt enkelt bara prioritera upp. Det kan tänkas ha att göra med att vi bara skulle ut på en fikatur och att viktträningen var en bonus. Mer om själva rundan runt lilla lövö kan du läsa här.


Det blev ganska mycket växtspaning längs rundan. Lummer, hjortron, kråkbär och sileshår var huvudpunkterna men också lite diskussioner om olika träd och hur man ser skillnad på dem på håll. Det är något som bara händer, jag kan inte sluta berätta om växter när sambon är med ute.

Han är å andra sidan rätt glad i det och har här krupit ner på spången för att spana in sileshåren lite närmre.

Själv är jag lika fascinerad av ullen som väger på mossen. De ser så mysiga ut och trollar mossen till en stjärnhimmel eller en flock älvor.

Efter promenaden så avslutade vi på mysigaste platsen, längst uppe i fågeltornet vid Naturum. Det är härligt att se ut mot sjön medan solen går ner bakom ryggen.

Långt ut på mossen traskade två rådjur runt och mumsade lite på buskarna. Måste vara lugnt där ute med tanke på vilken bra sikt de har.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *